1 Şubat 2021 Pazartesi

Huma Kuşları- Onur Çalı

 


Huma Kuşu, cennet kuşu olarak da adlandırılır. Bu kuş, ayakları yere değmeyen, çok yükseklerde uçan efsanevi kuş olarak bilinir. Onur Çalı'nın kaleme aldığı Huma Kuşları öyküleri ise, bir kuş misali başka başka yaşamlarda gezinen ve ayakları yere sağlam basan öykülerle selamlıyor okurunu. Menzilini arayanlar, korkularında hapsolanlar, karakterini öldüremeyen yazarlar, yolda olmanın hayatın gizemini asla bitiremeyeceğine inananlar... Yer yer gerçekçi, yer yer alegorik yaşam kesitleri; ironik ve sempatik bir anlatımla bütünleşiyor. Beğenerek okudum ✌🏻💛

“Biz hep yoldaydık. Dursak ölürdük. Arabamıza atlar, içkimizi alır, müziğimizi koyar ve birbirimizi severdik. En çirkin yanlarımızı severdik. Durursak ölürüz diye korkardık. Yine yollardaydık o gece...”
.
“Bazen bana da öyle geliyor, sanki hiç yaşanmamış gibi. Gerçekten izledik mi yoksa izlemedik mi sanıyoruz, belli değil. Belki izlemişizdir hakkaten ama birine anlatırken bazı yerlerini uydururuz ya da başka bir hikayeyle birleştiririz ya. Tam anlatamadım ama bunun gibi bir şey.”






4 yorum:

  1. Yolda olmayı kim istemez hocam :))

    YanıtlaSil
  2. Maviye İz SÜren,

    Zaten efkarlıyım aklım karman çorman. Bulutlar ile yönetmelikler, yollar ile kariyer arasında gidip geliyorken her şey böyle muhteşem alıntılar yapıp beni benden alma e mi?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzummm dilerim her şey güzel kalbin nasıl istiyorsa öyle olur:)
      sevgiyle ve ışıkla kal maimmm..

      Sil