24 Ağustos 2021 Salı

Hanımların Dikkatine- Seray Şahiner

 

"Hanımların Dikkatine! Overlok makinesi ayağınıza geldi..." şeklinde devam eden sesi, mahalle aralarından geçen kamyonetten çoğunuz duymuşsunuzdur. Bu ve buna benzer seslerle bütünleştirilmiş birbiriyle bağlantılı öykülerden oluşuyor kitap. 2012 yılında Yunus Nadi Öykü Ödülü'nü almış ve yazarla ilk tanışma kitabım. Sosyal medyanın, reklamların ve eski Türk filmlerinin, bilinçaltımıza kodlamaya çalıştığı subliminal mesajlarla kadınların içsel dünyası yansıtılmış. Erkeklerin mizaçlarına göre yürüttüğü farklı ilişki biçimlerinden, kendilerine çıkış yolu arayan kadınlar... Nükteli bir anlatımla iç ve dış ses bir arada verilmiş. Yazarın ilişkileri çözümleme biçimi ve yaratılan duygu ortaklığı beni kitaba bağladı:)

***

“Gelecek korkularını isteklerinin önüne geçirme, sonra istediğinle değil korktuğunla karşılaşırsın.”(s.50)

“Bilirdi, ısrar eder görünmek, istediğini elde edememenin en kestirme yoluydu.”(s.66)

“Zulüm gören merhameti öğrenmeliydi. Ama öyle olmuyordu. Zulüm gören gördüğünü uyguluyordu.”(s.127)







 

6 yorum:

  1. zulüm gören, gördükleri ve hayat-hayatı, yaşam-yaşamı üzerine düşünmediği için zulüm uygulamaya devam ediyor. benimkiler öyle yapmış. zulmü normalleştirmişler ve bana da uygulamışlar. uzun bir zaman, bana yaptıkları da hep normal geliyordu. çok sonradan fark ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşadıkça, hayatta deneyimler biriktirdikçe kendi öncemizi, şimdimizi daha iyi sorgulayabiliyoruz. sanırım bu şununla da ilgili, beynimiz olumsuza daha çok eğilimli o nedenle zulüm daha kolay normalleştirilebiliyor hayatımızda. bunun farkına varmak da önemli diye düşünüyorum:)

      Sil
  2. Seray Şahiner çok başarılı gerçekten, bu kitabı da güzel olmalı Bahar'cım, eline sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birçok kitabı varmış merak ettim Erencim, teşekkür ederim, sevgilerimle:)

      Sil
  3. Can Yayınlarından çıktığına göre güzel bir kitap. Siz de beğenmişsiniz. Alıntıları beğendim. Yazar aklımda olsun, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Everest Yayınları'ndan çıkmış, rica ederim, sevgiler:)

      Sil