9 Aralık 2020 Çarşamba

Maviye İz Süren'e Dair X


 Sevgili Aslı'nın yorumu:

"Beklemek, bir boşluğu avuçlamaya çalışmanın tanrısal nöbeti sanki... Hayatımız hep ona dolanan bir sarmaşık gibi, her gün doğumuyla güneşe uzanıyor.... Güneşse, kırık kalplerin dönüşünü gösteremeyen bozuk bir saati bırakıyor yalnızca...."

Canım Baharım..nasıl bir yolculuğa çıkardın bizi böyle? Mavi yolculuk tam da kitabının adı bana göre..Çıktığım bu yolculukta, her satırın, her hikayeni sonlandırdığın cümlelerinle, çıktığımız yolculukların anlamlarını sorgulattın bana...Her bir sayfada daha da keyif aldım. Daha da düşündüm, derinlere indim.. İlk göz ağrın, İlk emeğin, gözünün nuru olduğunu biliyorum. Senin için ne kadar özelse, bende aynı özen ve dikkatle okudum kaleminden dökülen satırları..

Her hikayende ayrı bir emek vardı bana göre..
Sizlerde bu mavi yolculuğa çıkmak istiyorsanız, Baharcığımın kitabını lütfen okuyun.. Eline emeğine yüreğine sağlık kuzucum..Sıradakini ne kadar bekleyeceğiz? 😌


Sevgili rosenature yorumu:

Okudukça her satırda insan kendinden payeler çıkarıyor canım Bahar...
Bitmesin istedim. Cümlelerde kayboldum.Hani derler ya! Tadı damağımda kaldı “ diyerekten.İşte öyle bir duygu yaşattı yüreğimde.
Durup, dinlenip gece oluyorum, sonra bir şey kalmıyor dünden...
Bir tek sesler kalıyor...
Uzanıp el yordamıyla dokunduğum tenhalıkta ansızın yeni bir ışık hüzmesi vuruyor suretime,
belki diyerek abanıyorum taze sabahlara...
Sıcak, içten yüreğiniz satırlara akarken dur durak bilmemiş.
Yolun açık , adın MAVİ olsun💙


Sevgili kitap_keyfi yorumu:

Edebiyatta en mühim mesele sana ne hissettirdiğidir ve bence bu duygu aktarımını öykü gibi kısacık bir yolculukta yapmak daha zordur. Sevgili Bahar’ın öykülerinde düşle gerçek arası gidip gelirken insanların içindeki kırgınlıkları, pişmanlıkları da tadıyorsunuz. İmgesel anlatımını cidden çok hoş buldum. Bir de her şeyi öyle naif ve yumuşak bir üslupla vermiş ki size de o dinginlik geçiyor. “Zaman Yenilenirken” ve “Bir Gezginden” hepsinden ayrı sevdiklerim oldu. Bu güzel yolculuğun hiç bitmesin, kalemin daim olsun Baharcığım...

2 yorum:

  1. Kesinlikle tadı damağımızda kaldı..
    Çok sevgilerimle:):)

    YanıtlaSil