8 Ekim 2019 Salı

Asker Daha Fazla Elliott Smith Dinlemek İstemiyor - Utku Yıldırım



Merhabaaa :)

Nasılsınız? Ben çok yoğunum bu ara. Ev taşıma telaşına düştüm. Bir yandan da okul ve çocuklar derken zaman nasıl geçiyor anlamıyorum :)

Bugün Bodoslamadan Kitap blogunu beğeniyle takip ettiğim Utku Yıldırım'ın "Asker Daha Fazla Elliott Smith Dinlemek İstemiyor" adlı kitabıyla geldimmmm :)

‘Geride bir şeyler bırakmak için değil, zamana meydan okumak için değil, evrenin bir ucuna kendimi sabitlemek için değil, bilmediğim bir şey için yazıyorum...’
-İçinde içindekiler vardır- diye adlandırılan son öyküde bu şekilde ifade edilmiş, yazma kaygısı... Bu öykü öteki öykülerin birbirine dönüşme şekline bir gönderme olacak bir özellikte diyebilirim...

Diğer öyküler de gerçekle kurmacanın birbirine geçtiği olaylar üzerinde zeminini hazırlıyor... Geçilmesi zor aşklara yolculuklar, yasaklı şarkılar, askerdeyken Elliott Smith’in meşhur duvarının önünde nöbet tutttuğunu düşünen bir askerin şarkısı bitene kadar duyumsadıkları, yaprakların seslerinde karanlığın serbestliği, bilincin nasıl işlediğini sorgulamaya dönük öyküler; yaşanılanın izlerini yok etmek için yazılmış gibi...



“İnsanın geçmişini tek başına inşa etmesi gerek, haliyle acısını da.”
.
“Hafıza tekrardan doğanı başkaya katma çabasıdır.”

10 yorum:

  1. “İnsanın geçmişini tek başına inşa etmesi gerek, haliyle acısını da.” Çok doğru, genelde acımızı anlayan biri bulunmuyor, anlasa da biri, tek başına çekiyoruz acımızı, hafifleyip yokolana dek.

    YanıtlaSil
  2. iyi olduğuna sevindim :) Kolay gelsin canım, küçük çocukla taşınmak, heleki bir akraba yakının yanında yoksa çok zor. Güle güle otur yeni evinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferdacım annem geldi fakat fazla kalamadı:) öyle olunca yavaş yavaş toparlanma işi uzadı :) teşekkür ederim canımmm :)

      Sil
    2. İyi bari,zaten anneler olmasa ne yapardık bilemiyorum. Yavaş olsun temiz olsun :)

      Sil
  3. Kitabın adı tek başına ilgi çekici vallahi. Hafıza tanımı da hoşuma gitti.

    Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. epey uzunca bir ismi var :)

      teşekkür ederim maiii :)

      Sil