24 Ekim 2014 Cuma

hayalci



"Düş kurmakla geçti ömrüm. Hayatımın anlamı buydu,evet, yalnızca buydu. İç hayatımın dışındaki hiçbir şeye dönüp bakmadım.Hayatımdaki en büyük üzüntüler, gönlüme bakan pencereyi açıp oradaki bitip tükenmez kaynaşmayı seyrederek kendimi unutmamla eriyip gitti.

Baştan beri sadece hayalci olmayı istedim.Yaşamaktan bahsedenleri yarım kulak dinledim. Olduğum yerde olmayana, asla olamadığım şeye ait oldum hep. Ne kadar değersiz olursa olsun, ben olmamak kaydıyla her şeyi şiirsel buldum. Düşünü bile kuramayacaklarımı arzuladım sadece. Hayat akıp gittiğini hissettirmeksizin bana şöyle bir değip geçsin istedim. Aşktan tek dileğim, uzak bir düş olarak kalmasıydı. Tamamen gerçek dışı olan gönlümdeki manzaralarda bile hep uzaklar cazip geldi, gittikçe silinerek neredeyse ufka uzanan su kemerlerinde, manzaranın geri kalanında olmayan bir düş dinginliği vardı; işte bu dinginliğin hatırına sevdim onları.

Kendime bir düş dünyası kurma saplantısı hiç terketmedi beni, öldüğüm güne kadar da sürecek. Çekmecelerimin dibine rengarenk makaralar ya da - içlerinde bazen çekmeceye sığmayacak kadar büyük bir atın yada filin de olduğu - satranç taşları dizmiyorum artık, ama özlüyorum… bugün düş evrenime, kışın şöminenin başında ısınırcasına, iç dünyamda yaşayan capcanlı yaratıkları diziyorum keyfimce. İçimin derinliklerinde yığınla dostum var benim, her biri kendine has, gerçek, sınırları gayet iyi çizilmiş ve hep yarım kalmış bir varlığa sahip. "


Fernando Pessoa.

10 yorum:

  1. Bu adamı bunca sevmek. Kelimelerini öpüp koklayabilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birikenlerin dökülmesi gibi.gerçek üstüne dokunabilmek gibi.

      Sil
  2. Hayal... Peki ya nereye kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldiniz :)

      hayal..
      hayata dokunana kadar belki de.

      Sil
  3. Gecenin bi yarısı uyanıp gelip seni okuyorum işte,galiba bende bu herif gibi kaçığım.yarın cumartesi annelerinin arasında olacağım,sahi benim aradığım ne?en iyisi düşünmemek

    Kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  4. Bazı cümleler içinde çok şey barındırıyor, çok şey anlatıyor. "Düş kurmakla geçti ömrüm" gibi mesela...

    YanıtlaSil