24 Ağustos 2022 Çarşamba

Sonsuzluk Üzerine, 2019

 

Günün sonunda, ders çalıştıktan sonra beynimden çok fazla yanık kokusu gelmiyorsa, kendimi ödüllendirmek adına film izliyorum:) İki gözümün çiçeği uzman öğretmenlik sınavına girecekmiş, çalışacakmış. Alo Vygotsky, Alo Alex Osborn, Alo Charles Babbage orda mısın?

Roy Andersson'un, About Endlessness adlı filmi Bin bir gece masalları anlatıcısı Şehrazad'ın masal anlatımından ilham alınarak çekilmiş. Yapımlarında tekbenciliğini iyi bir şekilde konuşturarak kendi atmosferini, özgünlüğünü rahatlıkla ortaya koyduğunu düşünüyorum. Kısa kısa hikayelerin projekte edildiği filmde, anların parça parçalığını bir öykü kitabı okur gibi ayırt ediyorsunuz. Bir rahip gördüm inancını kaybetmişti, bir kadın gördüm şampanyayı çok seviyordu, bir adam gördüm aşkı hiç tatmamıştı v.s  şeklinde ilerleyen sekanslar. Hayatın çelişkili yanlarını bağırmadan, yorum yapmadan, bildiklerini dikte etmeden, yargılamadan yalnızca gösteriyor. İyi!

10 yorum:

  1. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Bi ara bakayım buna ben :)

    YanıtlaSil
  2. Afişe bayıldım:) çalışmalarında kolaylıklar dilerim Bahar'cım, eline sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiş etkileyiciii:)
      teşekkür ederim canım arkadaşımm, sevgiler...

      Sil
  3. Uzman öğretmenlik nedir ya... Umarım en kısa zamanda bu saçmalık ortadan kalkar. Filmi izlemedim o kadar izlemek istediğim film dizi var kii...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaz tatilimizi yediler, öğretmen zaten uzmandır ve bu ayrıştırıcılığa karşıyım... umarım..
      fırsat buldukça izleriz:)
      teşekkürler...

      Sil
  4. Galiba bu filmi izledim tesadüfen:)

    YanıtlaSil
  5. Blogunuza daha önce rastlamamış olmama kendi adıma üzüldüm; filme iyi demişsiniz, kuzey edebiyatına ve sinemasına kendini yakın hisseden biri olarak çok sevmiştim; zor bir film olduğunu kabul ederek elbette:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldiniz:) Roy Andersson filmlerinin kendine has bir üslubu oluyor, sevmişsem iyi diyorum:)

      Sil