15 Haziran 2015 Pazartesi

ama ben pişmiş çilek sevmem anne :)


Hafta sonuydu. Evin annesi o gün, hasta haline aldırış etmeksizin ev temizliğini yaptı. Çiçeklerine su verdi. Kurdele işi mutfak dolabı örtülerini, tek tek silinmiş dolapların gözlerine serdi. Örtü düzen demekti, dolap içlerinin uzun süre temiz kalması demekti.

Kahvaltı masasında haftalar öncesinde yaptığı çilek reçelini kimsenin önemsediği yoktu. Evin babası kahvaltıdayken en son tatlı şeyleri yemeyi tercih ederdi. O bile bu hakkını baldan yana kullanıyor, çilek reçelini görmüyordu. Evin küçük kızı ise reçeli en sevdiği meyveden yapılmış olsa dahi yemiyordu. Ev ahalisi kahvaltı masasını topladıktan sonra anne, geniş bir kabı mutfak tezgahının üzerine koydu. İki yumurtayı çırptı, reçeli bir su bardağına boşalttı. Ölçüsüz yapmazdı hiç bir tarifini. Çilek reçelli muffin yapacaktı. Kendi kek tarihinden esinlenerek uydurduğu bir tarif olacaktı ve evin küçük kızı o reçeli muffin aracılığıyla yiyecekti. O ümitle çırptığı yumurtaya, yarım su bardağı sıvı yağ kattı, bir su bardağı çilek reçelini ardından bir su bardağı sütü ilave etti. İyice çırptıktan sonra iki buçuk bardak unla beraber bir paket kabartma tozunu, bir paket vanilyayı ekledi. Çırpma işlemi bittikten sonra renkli silikon muffin kaplarına kek karışımını paylaştırdı.

Pişmesi için fırına bıraktı muffinleri. Sonra evin minik kelebeğiyle Barbie Prenses deniz kızı çıkartmalı faaliyet kitabından etkinlik yapmaya başladılar. Küçük kız resimdeki beş farkı buldu. Annesi ile deniz kızını beraber boyadılar. Biri saçlarını, biri sihirli incili bedenini boyadı. Etkinlik süresi sonunda muffinler pişti. Anne iki tane muffini tabağa koydu, bir bardak sütle mutfak masasının üzerine bıraktı tepsiyi. Küçük kız, ilk muffini büyük bir keyifle yedi, en sevdiği yemeklere verdiği klasik tepkiyle: 'mis gibi olmuş anneciğim'diyerek. İkincisini yerken ağzına gelen çilek ile beraber 'anne içindeki bu çileği sevmedim' dedi. Üstünden tırtıkladığı haliyle bıraktı muffini tabağa. Annesi 'yarım bırakmasan daha iyi olur kızım' dedi. 'Ama anne ben pişmiş çilek sevmem' dedi küçük kız. Annesi 'peki o zaman bir tanesini yemen de beni mutlu etti' dedi. Küçük kız  winksli bardağındaki sütünü bitirdi. Ellerini yıkayarak faaliyet kitabının başına oturdu. Anne, kara gözlü gülünce gözleri gülen biricik kızına, çilek reçelli muffini az da olsa yedirebilmenin hafif mutluluğuyla o gün bıkmadan dinlediği bu şarkıyı açtı lalalallaaalalllaa...:))

Güzel bir gündü, kuşlar da mutluydu, anne kızın balkonlarına konan ve küçük kızın elindeyken;
"uç uç böceğim
yarın düğün olacak
annen baban sana 
terlik pabuç alacak"

 şarkısıyla uzaklara uçan uğur böceği de mutluydu..:)


26 yorum:

  1. Pişmiş çilek sevmeyeni yerim ben:-) Şekerlik:-)

    YanıtlaSil
  2. Çilek reçelli muffin tarifi ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Eline sağlık.
    Sevdiğim tek reçeldir çilek reçeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de en sevdiğim reçel,
      çok teşekkür ederiz, öpüyoruz :)

      Sil
  3. ne güzelsiniz siz böyle :)
    ellerine sağlık harika görünüyor :)
    sen yaparsın da güzel olmaz mı :))

    YanıtlaSil
  4. Çoook tatlıydı:):)öpüldünüz ikinizde:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonradan okuyunca öykü tadında olmuş beğenmene sevindim :)
      öpüyoruz bizde :)

      Sil
  5. Merhaba, kendimi hikaye okur gibi hissettim..
    Ama duygulanmadan da edemedim. Kızımla çok yaşadık böyle günleri..
    Sevgili Gülce ve seni çok öpüyorum görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım, bizde seni çook öpüyoruz :)

      Sil
  6. Anneler bilir... Ve bazen küçük güzel kızlar da bir kamuflajla pişmiş çilekli muffin yiyebilir. Belki sonra da hep isteyebilir...

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. kısa günün karı diyerek bir muffin yiyen kuzusunun mutluluğunu yaşayan bir anne :)

      Sil
  8. Ahahahahaaa çileklere bulayıp yemek lazım onu :)))
    Bu çocukların beğenilerine hastayım :)

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsunn size, annelik budur hastayken bile hep var olmak. benimde canım çekti fıstığın bitiremedigi muffine talibim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :)
      annelik güdüsü neleri alt edebiliyor,
      muffin gel sana da yaparımmm :)

      Sil
  10. Hasta hasta yaparsın bide pişmiş çilek sevmezler dimi 😂 😂

    YanıtlaSil
  11. çilek reçeli sevilmez mi ama yaa .:D ama küçük kızlar ve küçük adamlar sevmeyebilir , anneleri onlara değişik tarifler deneybilir ve belki de bir yudum yerirmek için kırk farklı yol deneyebilir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çileği sevip reçeli yemeyengillerden :)
      ah o tatlı anneler severim onları bennn:)

      Sil