16 Mayıs 2022 Pazartesi

Inside Llweyn Davis, 2013

Sen Şarkılarını Söyle, folk müzik sanatçısı Dave Van Ronk'un hayatından ilham alınan bir hikayeyi merkezine alıyor. Llweyn Davis, folk müziğini icra eden ve halk müziği sahnesinde kendine bir yer bulmak isteyen bir müzisyendir.  1960'lı yılların Amerikasında, dönemin önemli menajerlerinden Bud Grosmman'a plağının bir kopyasını vermek ve müziğini dinletmek tek amacıdır. Ancak sefil bir haldedir Davis, yıkılmış hayatının parçalarını toplamaktadır. Başını sokabileceği bir evi, düzenli bir işi, iyi giden bir ilişkisi, bir paltosu bile yoktur. Mesele şu ki dostum, birçok kez kaybetsen de, bir alanda çok iyi olup olmadığın önemli değil. Gerçekten. Bu umutsuzca aradığın ve her defasında kaldırıma tekmelediğin bir kariyer olabilir. Bu anlamda birilerinin senden daha iyi olması ya da senin hep başladığın işi batırman da sorun değil. Belki de başarı, seni mutlu ve sakin tutanın ne olduğunu bulmaktır. Bazı anlamlardan daha çok istediklerimizi yaşama cesaretini göstermemizdir. 

Ne demiş Tolstoy, tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar: ya bir insan yolculuğa çıkar ya da şehre bir yabancı gelir. Davis'in bol müzikli yolculuğu bana hitap etti, şu an şarkılarını dinliyorum:)

Bu arada, Azınlık Raporu adlı bilim-kurgu filmini ve ramazan ayında sahura kadar oturduğum zamanlarda Trt2'deki dünya sinemasından farklı filmleri izledim.

Güzel bir hafta olsun...

4 yorum:

  1. Bu filmi Altın Portakal film festivalinde izlemiştim :)

    YanıtlaSil
  2. Puanı bayağı yüksek olan, merak ett ettiğim bir filmdi Bahar'cım eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi film, izlemek istersen:)
      rica ederim Erencimm, sevgiler..

      Sil