7 Ocak 2022 Cuma

dalga

 


"Bilim dalgaların madde üzerindeki etkileriyle yakından ilgilenir (Kuantum mekaniğinde Young'ın çift yarık deneyi) Dalganın içinde 'olası' bir içerik gözlemlediğimizde, bir madde parçacığının- örneğin bir elektron, ışık ya da  bir foton gibi- dikkatimizi verdiğimiz yerde cisimleştiğini tespit etmiştir. Dalga, gözlemlenmediği sürece 'dalga' olarak kalıyor ve parçacığa dönüşmüyor. Diğer bir deyişle, gözlemleyen olmadığında katı hal de olmuyor. Bu nedenle fizikçiler, gerçeğin bizim kendi düşüncemizin ve algımızın bir yansıması olup olmadığı sorusunu soruyorlar; yani niyetimize bağlı olarak gerçeği değiştirip değiştirmediğimizi."

"Benzer bir şekilde, kendini ne kadar derinlikli gözlemlersen, o kadar çok olasılığa ulaşırsın. Problemli bir insan olduğunu ne kadar çok düşünürsen, bu gerçeği o kadar çok yaratırsın. Diğerlerinde en çok kınadığımız şeylerin çoğu zaman kendimizde olan kusurlar olduğunu görebilirsin."

"Doğru ama bilinç bir anlamda kendini gözlemleyen gözlemleyicidir. Bir şeyin bilincine vardığımızda farkındalığa ulaşıyoruz ve zihinsel yaratımlarımızdan sorumlu oluyoruz. Bir şekilde başıma gelen her şeyi ben istedim, güçlükler de dahil. "
                                                                             -Yaşamadan Ölmeyeceğim, Maud Ankaoua-

10 yorum:

  1. Ne güzelmiş kitabın ismi.

    YanıtlaSil
  2. tespitler çok iyi yalnız

    YanıtlaSil
  3. aldım notumu, sırf adı için okuyabileceğim bir kitap , teşekkür ederim paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  4. Bir kere daha okumak istedim bu alıntıyla Bahar'cım eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Ooo, gerçekten esaslı ve haklı sözler. Kitap dikkatimi fazlasıyla çekti.

    YanıtlaSil