13 Ağustos 2020 Perşembe

Maviye İz Süren'e Dair II

 

Kitaplarimlamutluyum/ Sevgili  Eda'nın yorumu:

"Herkese merhaba. Bugün benim için kıymeti çok farklı olan bir kitap ile geldim. Kitap okumayı zaten çok seviyorum söylemeye bile gerek yok sanırım. Fakat insan sevdiği birinin elinden çıkan kitabı da farklı duygularla okuyor. Üstelik öykülerden oluşan bir kitap. Neler hissettiğimi tahmin edersiniz.

 Sevgili Bahar'ın kaleminden çıkan öyküleri heyecanla okudum. Her birinde yaşamın kendisine kattığı detayları görüyorsunuz. Kimi zaman ücra bir köyde, kimi zaman şehrin ortasında, kiminde sanayide kiminde ise dümensiz bir gemide buldum kendimi. Her birinde hissettiğim duygular farklıydı. Öyle güzel cümleler vardı ki, kitapları çizmeye kıyabilseydim her sayfada altını çizeceğim çok fazla cümle vardı.
 Öykü kitaplarını okurken en sevdiğim şeylerden birisi, farklı yaşamlara ait detaylar. Yokluk, özlem, mutluluk, hüzün ve diğer tüm kavramların her bir insan yaşamı üzerindeki vücut bulma halini okurken, insan bazen de kendi yaşamı ile bağ kuruyor. Bahar'ın öykülerindeki an'ları okurken en çok bunu hissettim. Geçmişteki o bazı an'lara gittim ben de. Kitap bittiğinde uzun bir sohbetten ayrılma vakti gelip çattığındaki o hüzün çöktü üzerime. Baharcığım sen hep yaz olur mu, yaşam sana hep güzel öyküler yazdırsın... "

*****

Aslii_Muratt/ Sevgili Aslı'nın yorumu:

"Tel örgülerle sınırlanmış biteviye hayatımın çölleşen ikliminden hikayeler uçuruyorum süt mavisi göğe...."
.
"Beklemek,bir boşluğu avuçlamaya çalışmanın tanrısal nöbeti sanki... Hayatımız hep ona dolanan bir sarmaşık gibi, her gün doğumuyla güneşe uzanıyor.... Güneşse, kırık kalplerin dönüşünü gösteremeyen bozuk bir saati bırakıyor yalnızca...."
.
"Bazen hiçbir şey yapmadan yalnızca sessizliği dinliyor musun?
Sana diyorum,hey, duyabiliyor musun beni ?
Kendini kaptırdığın dünyanın sesini kısamaz mısın?"



"Selam,

Masmavi bir kitap okudum ve o kadar iyi geldi ki gri bulutlarım yerini maviye bıraktı...Kitaptaki her bir öykü naifliği kalmamış bu dünyaya adeta mavi bir selam çakmış... Öyküler çok akıcı ve samimiydi...Sevgili Bahar iç dünyasını ve heybesinde biriktirdiği en nadide parçaları bize sunmuş....Bizlerede keyifle okumak düşmüş...Bu veya şu öykü çok güzeldi demek istemiyorum zira diğerlerine haksızlık olur...Hepsi ayrı bir tat bıraktı dimağımda....Okumadıysanız hiç durmayın hemen mavinin izini sürmeye başlayın derim...


Eline, emeğine, güzel yüreğine sağlık Mavim.."



4 yorum:

  1. Selam tebrik ederim. Güzel bir kitap olduğu satırlarda güneşin betimlemesinde anlaşılıyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. en kısa zamanda okumak için can attığım kitap alır almaz okuyuup yorum atcağım sizi tebrik ederim

    YanıtlaSil