12 Temmuz 2020 Pazar

Uruk Aslanı Gılgameş- Harald Braem



Uruk’tan kuzeye doğru yayılan üç saatlik mesafede soluk soluğa durdu... Sanki bir yarışmayı kazanmak ister gibi bütün yol boyunca durmaksızın koşmuştu. Belki de bir yarıştı bu, son derece yalnızca bir yarış: Gılgameş tüm dünyaya karşı..

_________________


“Her şey üzerinde etraflıca düşünmek doğru bir davranış. Fakat gereğinden fazla derin düşüncelere de dalmamak lazım, yoksa insan yanlış bir şey yapacağı korkusuyla neredeyse hiçbir şey yapamayacak hale gelir.”

“Ebediyen kalan hiçbir şey olmadığı gibi ebediyen yok olan bir şey de yoktur, bizim yaptığımız şundan ibarettir aslında, hayatın muhteşem oyununu oynamak..”

"İçinin ta derinliklerinde oturan bir şey, Gılgameş, tüm dünyayı nağmeleriyle dolduran büyük çalgının bir parçası. İçindeki çalgının titreşip titreşmediğine dikkat et. Bir şeyin yaşamın için önemli olup olmadığını, ancak böyle anlayabilirsin."



8 yorum:

  1. "“Her şey üzerinde etraflıca düşünmek doğru bir davranış. Fakat gereğinden fazla derin düşüncelere de dalmamak lazım, yoksa insan yanlış bir şey yapacağı korkusuyla neredeyse hiçbir şey yapamayacak hale gelir.”

    Buna "mükemmelliyetçi tembel" deniyor galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmel bir tanım oldu kuzum teşekkür ederim:)

      Sil
    2. Valla ben bulmadım. Tembelliğin çeşitleri ardır diye okumuştum. Tıpkı zakanın olduğu gibi.
      Bizim evde bir mükemmelliyetçi tembel olunca bu tanım fena halde aklıma kazındı :)

      Sil
    3. :))
      Zeka çeşitleri gibi tembelliğin çeşitleri de çok, her evde oluyor muhakkak:)

      Sil
  2. “Her şey üzerinde etraflıca düşünmek doğru bir davranış. Fakat gereğinden fazla derin düşüncelere de dalmamak lazım, yoksa insan yanlış bir şey yapacağı korkusuyla neredeyse hiçbir şey yapamayacak hale gelir.” şurası tam kalbime dokundu.🌸

    YanıtlaSil
  3. Gılgamış Destanı okuduğum ilk şeylerden biridir, bende ayrı bir yeri var. Roman hoş bir yoruma sahip, alıntılar da çok hoş yerlerden. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mitolojik kitaplar içinde çok sevdiklerimden biri :)
      ben teşekkür ederim :)

      Sil