14 Ağustos 2016 Pazar

Son Nefes - Michael Prescott


Michael Prescott, New Jersey’de büyümüş Los Angelas’ta senaristlik yapmış bir yazar. Sekiz adet polisiye gerilim kitabına imza atmış.

Son Nefes adlı romanı, yazarın okuduğum ilk romanı. Genel olarak felsefe ve düşünce merkezli kitapları sevsem de, arada yüksek gerilimli kitaplar okumaktan da keyif aldığım doğru. Bu tarz kitaplar bir film izlercesine yazılmış ve izleyiciyi ekrana bağlamak için heyecan dozu arttırılmış dizileri de andırıyor. Edebi anlamda sınırlı sayıda altı çizilesi yerleri de keşfettim. Teknik iyi, anlatım düz ve yorucu cinsten değil. Bu türün kitaplarında belli bir şablon oluşturuluyor ve o şablonun dışına çıkılmıyor.  Bu tarzda nam salmış çok fazla yazar var, Stephen King gibi. Günümüz modern dünyasında bu furyanın yazarları her zaman liste başı oluyor. Aksiyon, gerilim çok seviliyor sanırım.

Gelelim kitaba, Caitlin Osborn kabusu onu almaya geldiğinde evde tek başınadır. Gerilim türü kitapları genelde hep böyle başlar; kasvetli, puslu kimsesiz bir kasabada devam eder. Nedense böyle yerlerde herkes tatile ya da yaylaya çıkmışçasına çok az kişiye rastlanır(!) Her neyse :)

Caitlin, korku dolu bir gece geçirir ve ailesini gördükleri konusunda ikna edemez. Bilirsiniz çocuklara yetişkinler pek güvenmez bu konularda. Yıllar sonra bilinçaltını ve dışını ele geçiren korkusunu yenmek için başarılı bir polis olur. On altı yıl sonra evde onu ziyaret eden  kabusu ile yeniden karşılaşır. Olaylar karmaşık ve üstelik düşmanı yalnız kum saati katili değildir.

Arkadaşları arasında Ölüm Meleği olarak anılan Caitlin bu kez kabusunun, sayısı bilinmeyen kurbanlarından biri mi olacaktır? Heyecan ve korkunun tavan yaptığı bu polisiye, bu türün tutkunları için ideal bir kitap…


24 yorum:

  1. Iyi okumalar! bu kitaplarda edebiyat güçlüyse okumak çok zevkli oluyor :)

    YanıtlaSil
  2. Okumak istediğim kitaplardan biri :) Fırsat bulabilirsem en yakın zaman da okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Son yayından bu yana epey zaman geçti. Tam "her şey yolunda mı" diye sormaya hazırlanırken... ne iyi oldu.
    İyi kurgulanmış, sürprizlerle dolu kaliteli polisiyeleri ben de seviyorum.
    Selam-sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatilde başka yerlerde ikamet edince sürekli bloga girme imkanım olmuyor, teşekkür ederim inceliğiniz için.
      sevgilerimi yolluyorum<3

      Sil
  4. Dediğin gibi arada iyi gidiyor gerilimler :)

    YanıtlaSil
  5. Kitap ilgimi çekti doğrusu gerilim severim hatta bir solukta okurum :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Benim için bir kış kitabı olmuştu son Nefes ve ürpermiştim okurken ve fakat çok sevmiştim :) Bazen gerilim okumak iyi gelir bana :)

    YanıtlaSil
  7. Dediğiniz gibi arada böyle gerilimi yüksek romanlarla kafa dağıtmak, heyecan yaşamak güzel oluyor:) bu da türün başarılı bir örneği sanırım, paylaşımınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. Sevdiğim tarz .... Merak ettim ... Teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  9. hızına hayranım maviş :))

    YanıtlaSil
  10. kapağını beğenmiştim sanki ama bir türlü edinemedim , böyle giderse kolay kolay elime de geçmez :((

    YanıtlaSil
  11. Hızına hayranım. İyi okumalar şeker : ))

    YanıtlaSil