İtalyanca’da “affogato” kelime anlamı olarak "boğulmuş" manasına geliyormuş. Bu tarifte dondurmayı kahvede boğuyoruz:)
Önce espresso kahveyi french press bardağında demle.
Kahve demlendikten sonra büyük bir bardağın altına buz küplerini yerleştir.
Üstüne bir iki top dondurmayı ekle.
Ardından demlenmiş kahveyi bardağa boşalt. Tatlı kaşığıyla karıştırarak hüplet. Frappucinoyu da anlattığım şekilde dondurma yerine madlen çikolatayla hazırlıyorum. Yaz günlerinde tatlı krizlerine iyi bir alternatif oluyor.
Tarif güzel kahve sevenler için:))) Benim kahveyle hiç aram yok ama dondurmaya bayılırım:))) Eline sağlık, afiyet olsun:)))
YanıtlaSilsıcak yaz günlerinde iyi hissettiren denemelerim:) teşekkür ediyorum:)
SilAyy Bahar'cım şahane... tam yazlık süper afiyet olsun:)
YanıtlaSilyaz mood:) teşekkürler Erencim:)
SilBirden damla sakızlı dondurma ile denemek geldi içimden, peşinden de bir ama... Hani damla sakızı baskın olursa diye. Karamel ile mi denesem acaba, ya da vanilyalı ile mi:)
YanıtlaSilkaramelli daha çok yakışır gibi:) teşekkürler:)
Sil