4 Mart 2022 Cuma

Kulüp, 2021

 

Tarihin bir bölümünden aşırılmış dönem filmlerini ve dizilerini izlemek hoşuma gidiyor. Kulüp dizisi de, 1950'li yıllarını kapsayan 6-7 Eylül olaylarını anlatıyor. Azınlık halkının yaşadığı dram, farklı aileler üzerinden yansıtılmış. Bir yapımda ya da sanatsal üründe, tarihsel bir olay objektif bir şekilde dozu kaçırılmadan sunulduysa, içine biraz müzik, biraz aşk katıldıysa ortaya güzel bir hikaye çıkabiliyor. Bu dizi de o anlamda doyurucu bir özelliğe sahip. 

Diziler ya da filmler benim için bir katarsis kapısı oluyor. Oturup o dünyadaki kahramanlarla üzülüyor ya da sevinebiliyorum. Bu dizi de benim için öyle oldu:)

Bu arada,  Cem Yılmaz'ın Diamond Elite Platinum Plus'ını gülmek için izledim. Belgesel dizi olarak da 100 Humans'ı bitirdim. Sosyal psikolojiyle ilgilenenlere önerebilirim, değişik bilgiler öğrendim...

12 yorum:

  1. yakın geçmişi işleyen yapımları seviyorum ben de :)

    YanıtlaSil
  2. Selam herkes çok methedince izledim. Eleştrileri internette okudum. Haklılar azınlıkların durumunu ele almaları güzeldi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, ben de dizilen o methiyelere dayanamadım:)
      sevgilerimle..

      Sil
  3. İzleyemedim perayı izliyorum

    YanıtlaSil
  4. Diziyi çok duydum Bahar'cım çok sevilmiş, Cem Yılmaz 'a mutlaka bakayım, eline sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem Yılmaz da beklentin çok yüksek olmasın Erencim:)
      teşekkür ediyorum, sevgiler...

      Sil
  5. 100 humans, merci cicim. Cem'e çok gülemedim ama Cem yani gülünür :D Kulüp iyiydi ya :D bene Gökçe en iyisiydi, Fırat ta tam iyi olacaktı ki gereksiz alınganlıklar ile insan kendini neden sevdiremezin örneğini verdi, lüzumsuz :D paylaşımın çok hoş her zaman zevkle okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sosyal deneyler sonlara doğru sıkarsa bırakabilirsin:)) Cem işteee:) Fırat tam bir zalımmm:)
      ama çook tatlısınnn, teşekür ediyorum sevgiler...

      Sil