10 Eylül 2020 Perşembe

Maviye İz Süren'e Dair V

Yaseminbalcı/ Sevgili Yasemin'in yorumu:

"
Hangi yılın, hangi ayın, hangi günün, hangi saatin acısı bunlar? Kimsenin yüreği ötekine dokunamıyor. Hoşnutsuz, dilini sımsıkı yutmuş bir zaman bu. Bir kibrit çakımıyla kısa bir anda parlayan, yanan, küllenen ve sonra unutulan..."

Öncelikle sevgili yazarıma seslenmek istiyorum; hayatın dolambaçlı yollarında yürürken topladığım dediğiniz öykülerinizle yüreğime öylesi güzel dokundunuz ki tarifi yok, umarım benim gibi sizin de yüreğinize dokunanlarla kesişsin yollarınız...Ve okuduğum bir paragrafın da kafamda aniden beliren bir deli soruya cevap olması okumanın en güzel yanı diyorum, ilk öyküde geçen bir kuş tüyü misali...
Kitap hakkında bilgi verecek olursak; Maviye, İz ve Süren başlıkları altında toplanmış onar öyküyle ; bir dağ başında görevli Sibel öğretmenin titrek mum ışığındaki yalnızlığını korkularını, hafızasını kaybeden sevgilisi Ethem yüzünden Eda’da ki duygu durumlarını, kandırılmış Rüstem ustanın hayal kırıklığını, kitaplara sığınan Engin’i, dile gelen yağmur damlası ve rüzgarı, kırılan yüreğinin sesini duyan Sumru’yu, hayattan vaz geçen bir kadına rastlayan Cem’i, aklının karmaşasında kaybolan Sinem’i, Gönül’le evli olan Cem’in hayatın bilinmezliğinde yaşadıklarını, eşi Ferhat’a derman olamamış Nebahat’in acılarını, Necmi dayı, Meloş ile Mete’nin hikayesini ve hayalle sohbeti ve de dahası ile kaybolan bir mavi ışığın peşinde yazılmış öyküleri keyifle okudum, tüm öykü severlere tavsiyemdir bu güzel kitap.. Satırlarda rastladığım Peggy Lee’nin şarkılarıyla tanışıp dinlerken ben Büyükada’nın İtalyan karamelli dondurmasının ve menengiç kahvesinin de ruhumdaki tadıyla diliyorum ki mavi çiçekleriniz sonsuz olsun sizin de..


Hayatim_kitap/ Sevgili Dilek'in yorumu:

Selam ✌🏼 Bugün çok sevgili kitap arkadaşım @maviye_iz_suren Bahar'ın kaleminden Maviye İz Süren öykü kitabı ile geldim. Öykü okumak çok bana göre değil ama bazen ihtiyaç duyuyorum. Bu kitapta akıcı ve hızlıca okuduğum bir kitap oldu. Her kesimden insan hikayelerini içinde barındırıyor, bir yerden başka bir yere sürükleniyorsunuz. Ben çok severek okudum her hikayeyi. Kalemin daim yolun açık olsun arkadaşım. Herkese ve özellikle öykü okumayı sevenlere tavsiyemdir.


karbeyaz_kitap/ Sevgili Derya'nın yorumu:

Selam... Bugün kitap kardeşlerimden Bahar'ın @maviye_iz_suren Mecaz Kitap'tan çıkan öykü kitabı olan "Maviye İz Süren" ile geldim. Kitap Maviye, İz ve Süren bölüm başlıkları altında 10'ar adet toplamda 30 adet öyküden oluşuyor.
Öykü okumayı çok seviyorum. Çünkü öyküler bizleri farklı hayatlara, ve düşüncelere misafir ediyor.
Kitaptaki öykülerde yine farklı ama bizden duygular vardı. Hepsi o kadar derinden etkiledi ki çok sevdim.
Gençlik yıllarımdan beri çok sevdiğim Peggy Lee kitapta karşıma çıktı. Özellikle Fever şarkısını çok severim. Hayal 'e öyküsünde adı geçen "Maldoror' un Şarkıları" kitabını biraz araştırdım ve sepete attım.
Bir çok yerini çizdim, ara ara paylaşacağım sizlerle, kitap için bence en iyi yorum sevgili Bahar'ın sunuşta ki satırlarında yatıyor.
🌿Bozkırda büyüyen her çiçeğin maviye özlemi vardır. Benim mavi yolculuğum, içinde denizlerin, gökyüzünün sonsuz rengiyle boyanmış iyimser bir gelecek gayesini barındırır. Mavi, kimsenin varmadığı bir yerdir, gelecektir. Yürüdükçe uzaklaşan ufuk çizgisi gibidir. O tükenmez ulaşma gayesi insanın ruhunu canlı tutar, onu yaşama bağlı kılar.
Yaşanmamışlıklar, kaybedilenler, özlenenler, acı, sevgi, mutluluk, yaşamın getirdiği tüm duygular öykülerde sarıp sarmalıyor.
Ben çok severek okudum tavsiyemdir.
Bahar'ım yüreğine ve kalemine sağlık 👏📚
Okuyanı çok olsun....

🍁 "İnsanlar, geçmişin ağırlıklarıyla yere daha yakın olurlar. Geçmişin ağırlıklarından kurtulanlar ise, göğe daha yakın olur. Uçmak için, başka dünyalara kanatlanıp varmak için hafiflemelisin önce. Dünyanın kapıları kaybolacak. Başka kapılar açılacak, bekle... "

2 yorum:

  1. çok çok çok tebriklerimle en kısa zamanda alacağım..çok sevgiler...

    YanıtlaSil