24 Temmuz 2016 Pazar

Hain Yüreğim - Wulf Dorn


Doro’nun annesi ve babası evlilik yıl dönümlerini kutlamak için bir akşam yemeğine çıkacaklardır. Annesi ve babasının bu özel gününde Dorothea, küçük kardeşi Kai’yı yalnız bırakmamak zorundadır. O gecede kendisinin ilgi duyduğu bir arkadaşının partisine davetlidir. Anne ve babasının isteğini gerçekleştirmek için evde kalır içten içe de partiye gidemediği için üzgündür.

O gece kardeşi durmaz, sürekli ağlar ve gecenin sabahında kardeşi ölür. Dorothea, bu olağan dışı durum karşısında üzülür ve büyük bir travma geçirir. Uzun bir süre, akıl hastanesinde tedavi görür. Anne ve babası da bu süreçte ayrılır. Doro, uzun bir tedavi döneminin ardından annesi ile birlikte yaşamaya başlar. Anne kız, farklı bir yerde, farklı bir evde anılardan uzakta yaşayacaklarını düşünerek yeni bir hayata merhaba derler. Ancak geçmiş peşlerinde yeni sandıkları hayatın içine sürekli gölge düşürmektedir. Kai’nın gölgesi ve o gece…

Gizemli gecede gerçekten ne yaşanmıştır? Sinestezik bir hastalığa sahip olan Doro’nun sonraki hayatı rutin bir seyirde akacak mıdır? Yoksa sıra dışı hikayelerin parçalarını birleştirme çabasıyla mı akacaktır?


Alman edebiyatından akıcı bir psikolojik gerilim…

12 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. yazar dedim acaba psikoloji ile ilgileniyor mu, hastalarından yola çıkarak mı yazdı filan ama araştırmadım :)

      Sil
  2. psikolojik gerilim türü en sevdiklerimden ama gerçekten güzel örneklerini bulmak zor bu türün, dolayısıyla bu kitabı hemen listeme ekledim, elinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Uff! Kitap olduğunu unutup empati kurunca ne kadar travmatik bir durum.

    YanıtlaSil
  4. Gizmli bir hikaye..

    YanıtlaSil
  5. Alman edebiyatından okumak istiyorum ama elimde çok okunacak var ve şu aralar zoraki okumalarım olabiliyor , inş sıra bunalara da gelir :D

    YanıtlaSil