25 Eylül 2011 Pazar

Kahvaltı Seçenekleri

Gülce'nin kahvaltısını çeşitlendirmek hoşuma gidiyor ve annelere de fikir vermek adına uzun süredir paylaşmak istiyordum ancak şimdi fırsat bulabildim.Çeşitli kaynaklardan derlediğim ve uyguladığım kahvaltı alternatifleri şu şekilde:
KUYMAK
-1 tatlı kaşığı tere yağı
-1 yemek kaşığı mısır unu
-1 bardak su
-1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ya da dil peyniri
Tere yağı tavada eritilir,mısır unu,peynir eklenir ardından kısık ateşte muhallebi gibi pişirilir.
PANCAKE
-1 yumurta
-1 bardak süt
-1 yemek kaşığı zeytin yağı
-1 bardak un
-az tuz,az karbonat
-1 yemek kaşığı pekmez
Yumurta,süt,yağ,pekmez iyice çırpılır ardından un,tuz,karbonat eklenir.Kepçe yardımıyla az tere yağlanmış tavada kısık ateşte arkalı önlü pişirilir.Arasına bal ve dövülmüş ceviz serpilir.
MENEMEN
-2 adet domates
-zeytin yağı
-1 yumurta
Domates kabukları soyulup,rendelenir,az zeytin yağında çevrilir.yumurta çırpılıp eklenir.
TAVADA BÖREK
-1 yufka
-yarım çay bardağı süt
-az tere yağı
-dil peyniri ya da kaşar peyniri
yağlanmış teflon tavaya yarım yufka serilir,üzerine süt tere yağı sürülür diğer yufka minik minik parçalar halinde kapatılıp peynir eklenir,ardından yeniden süt,yufka eklenir,sarkan yufka kapatılıpsüt eklenir,arkalı önlü pişirilir.
FRENCH TOST
-1 yumurta
-yarım çay badağı süt
-rendelenmiş dil peyniri
-2 dilim halk ekmek
Bütün malzemeler karıştırılır.Dilimlenmiş ekmekler bu karışımda bekletilip,az tereyağı sürülmüş teflon tavada kısık ateşte pişirilir,taze sıkılmış meyve suyu ile kuzuya yedirilir.
PATATESLİ YUMURTA
-1 patates
-1 yumurta
-1 domates
Patates minik minik doğranır zeytin yağında kısık ateşte çevrilir.Domates kabuğu soyulup minik minik doğranıp eklenir.En son yumurta çırpılıp eklenir.
Haşlanmış yumurta,havuçlu ya da pekmezli kek süt eşliğinde farklı seçenekler olabiliyor.Tabi normal kahvaltı tabağı süt ya da taze sıkılmış meyve suyu eşliğinde sürekli veriyorum.Bu yazdıklarım özellikle hafta sonları ya da zamanım olduğunda yaptığım seçenekler.Bir de balı sütüyle,pekmezi dövülmüş ceviz ile karıştırıp her gün içirmeye çalışıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder