14 Nisan 2016 Perşembe

İnfazcı - Lars Kepler

“Bir örümcek ağını iki çeşit iple örer, diye düşündü. Birini avını yakalamak için yapışkan iple, diğerini kendisinin üzerinde rahatça dolaşabileceği bir iple.”
Lars Kepler, karı koca Alexander ve Alexandra Ahndoril’in kullandıkları takma isimdir. Bağımsız olarak bir çok kitap yazmış ikili, Joona Linna serisini yazmak için bir araya gelir. Serinin ilk kitabı Hipnozcu kırk dile çevrilir, ikinci kitabı ise İnfazcı.
“İnfaz nedir, ne demektir?” Bir yargıyı yerine getirme; yargılama sonucu verilen cezayı uygulama. Bir diğeri, birine sözünü geçirme. Romandaki infaz, bir silah kaçakçılığının derin ve kaos dolu bilmecesiyle başlar. Yükümlülüğünü yerine getirmekte hiçbir sınır tanımayan İnfazcı ise, tehlikeli ve gerilim dolu olayların kapısını aralamaktan çekinmez. Roman bu büyük çaplı kaçakçılığın gizemli bilmecesini çözmek için uğraşan Jooana Linna adlı dedektifin ekibinin çabasıyla sürer.
Polis, bir yaz gecesi Stockholm açıklarında bir yatta bir kadın cesedi bulur. Kadının ciğerleri tuzlu su ile doludur. Adli tıp ise, kadının boğulduğundan emindir. Ancak şöyle bir durum vardır: Yat batmamıştır ve kadının giysilerinde bir damla deniz suyu yoktur. Bu olayın yaşanmasının ardından İsveç’in silah üretimi ve ihracatında son sözü söyleyen Carl Palmcrona boş evinde tavandan asılmış bir şekilde bulunur. Odanın yüksek tavanına adamın ulaşabileceği herhangi bir eşya yoktur. Dedektif Joona Linna, bu iki farklı durumun gizemini bilindik bir taktikle mi çözecektir yoksa işini yerine getirmekte usta olan İnfazcı’nın beklemediği bir yöntemle mi çözecektir? Bilinmeyen, çok derin ve tehlikeli bir komplonun açıklarını resmi yolla kanıtlayabilecek midir?

Akıcı ve katliam dolu bir İsveç gerilimi…

8 yorum:

  1. Wuuu. Tam aradığım kitap. Beni içine çekmeli. Sorular sormalı?
    Kitap alışverişine bunu da ekleyeyim.

    YanıtlaSil
  2. Karı koca yazmış olmaları çok güzel :)) İlk kitabını not alıyorum :))

    YanıtlaSil
  3. kitap analizlerin bir harika maviş :))

    YanıtlaSil