17 Mayıs 2015 Pazar

Kadın Olmayı Hatırlamak - Bülent Gardiyanoğlu


"Enerjiyi aktivite etmek için: 
Beni sınırlayan düşünceleri bırakıyorum. Beni yoran düşünceleri bırakıyorum. Beni engelleyen düşünceleri bırakıyorum. Şu andan itibaren başlamak ya da durmak yok, sadece yapmak var.. Yapmayı seçiyorum. Yapabilecek her türlü imkana sahibim. Zihnim ya da etrafımda herhangi biri 'yapamazsın' dediğinde önce hislerimi dinliyorum."

Güzel bir niyet:
Ben kendimi affediyorum. Allah'ım kalbimdeki tüm acıları sana teslim ediyorum ve kalbimin tekrardan sevgiye açılmasına niyet ediyorum."
****

Kitaba göre, çocuklukta istenmeyen bir bebek olarak dünyaya gelen, annesinin ezildiğini gözlemleyen, baba sevgisi görmeyen kadınlar erkek enerjisi üretmeye başlıyor. Ebeveynler, çevre "Benim kızım erkeklere taş çıkartır" gibi söylemleriyle bu enerjinin artmasında büyük rol oynuyor.  Zorlu hayatın sorumlulukları dişi enerjisinin körelmesine sebebiyet veriyor. Oysa kadın önce kendinin, kendi yeterliliğinin farkında olmalıdır. Dişi enerjiyi kapsayan sevecen, bağışlayıcı, yumuşak yönünü ilişkiler içine yayabilmelidir. Evlilikte, ilişkilerde erkekle güç savaşına giren kadın, özündeki masumiyeti, sevgiyi yitiriyor, kalbini kapatıyor.İşte bu noktada yazar, kadınlardan evvela bu farkındalığı geliştirmelerini istiyor. Kendilerini affetmelerini, suçlu aramamalarını ve hep iyimser, tevazu dolu bir yaklaşımla hayatı kucaklamalarını istiyor.

Evrendeki var olan enerji akışına, ilişkilerdeki duruşumuzun yön verdiği gerçeğini unutmamak gerekiyor. Ne düşünürsek onun karşımıza çıkacağını söylüyor. Kalp kırgınlıklarını şifalandırma yöntemlerini, niyet alıştırmalarını, telepatik iletişim tekniğini örneklerle açıklıyor. 

Kalbimizi geçmişimizden, atalarımızdan gelen olumsuz enerjilerden sevgiyle uzaklaştırabilirsek, her şeyi bağışlayıp kendimizi iyi niyetle ilahi akışa bırakırsak ve yeterli bir kadın olmanın bilinciyle her şeye dokunabilirsek, bereketli bir ömrün çiçek kadını olabiliriz...

6 yorum:

  1. Çok ilgi çekici bir kitap özellikle girişteki cümleler çok olumlu sevdim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlara benzer çok güzel niyet ve dua örnekleri var. klasik kişisel gelişim kitaplarından farklı geldi bana, çabucak okudum :)

      Sil
  2. Kadın olmak çok güzel :-)

    YanıtlaSil
  3. Şahaneee bir kitaba benziyor.... Kadın olmak her zaman güzeldir, herşeye rağmen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kitabın bütün kadınlara iyi geleceğini düşünüyorum ben de :)

      Sil