30 Mayıs 2015 Cumartesi

evde ketçap yaptımm :)


Merhaba sevgili dostlar :)
Umarım iyisinizdir. Bugün uzun süredir aklımda olan ev yapımı ketçap tarifini denemeye karar verdim. Tarifi kendi damak tadımıza göre değiştirdim. Kızım makarnayı, patates kızartmasını bol ketçaplı yediği için, ben de eskilerin organikannegillerinden olduğum için, biten ketçap şişesini atmadan ve kızıma çaktırmadan tarifimi evde hazırladım. Kızım ev yapımı ketçabı sevdi. Belki siz de evinizde kendi ketçabınızı kuzucuklarınıza yapmak istersiniz diye tarifi yazıyorum..:)

 Malzemeler: 
- 4-5 çorba kaşığı domates salçası
- 2  tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- çok az kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- küçük bir soğan

Salçayı sulandırıp ketçap kıvamına getirip ocağa koyuyoruz. İçine, şeker, tuz, sirke ve biberi atıp bir miktar pişiriyoruz. Sonra sarımsak ve soğanı rendenin ince bölümüyle ağza gelmeyecek bir hale dönüşene kadar rendeliyoruz.(Rendelediğimizde yine pütür pütür oluyor ben sarımsak döveceğinde soğan ve sarımsağı yeniden, iyice ezdim.) Sonra bunu ocaktaki karışımın içine katıyorsunuz. Biraz daha pişiriyorsunuz. Soğuduktan sonra ketçap şişesine boşaltıyorsunuz.

Bol ışıklı bir hafta sonunuz olsun..:)


16 yorum:

  1. Çok iyi tarif, hımm ben de eskiden çok ketçap yiyordum artık yemiyorum pek ancak patates kızartılacak bir gün yapayım bunu çok uygun malzemeler :D
    Organik anneye selam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seversin umarım, sana da bizden sıcacık sevgiler..:)

      Sil
  2. Biz de oğluşlarla yapmıştık bir senesinde:-)

    YanıtlaSil
  3. Şahaneeee... Ellerine sağlık...
    Bizim oğlanı mayonezden kurtardım ama ketçaptan kurtaramamıştım. Ve işin doğru tarafı hiç kendim yapmak aklıma gelmemişti :))
    Bende deniyim tarifini, bakalım bizimki ne diyecek :)
    Mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızım sevdi, oğluşunda sever inşallah :)
      sana da şeker tadında bir pazar diliyorum :)

      Sil
  4. Ne güzel, elinize sağlık. Acaba 2 tatlı kaşığı da zeytinyağı konsa koruyucu olur mu?
    Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok iyi olur güzel bir fikir, teşekkür ederiz :)

      Sil
  5. emeğine sağlık , anlar benim oğlan ya , ne yazık ki bu huyu da kötü ne versem yesin isterdim ama olmadı olamadı ..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazı çocuklar öyle olabiliyor üzme kendini, sağlık olsun..

      Sil
  6. Eline sağlık canim harika aaaa görünüyor : ))

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık bende salça yerine domatesi salça kıvamına getirerek mutlaka deneyeceğim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, katkısız doğal daha sağlıklı oluyor :)
      sevgilerimle..

      Sil