30 Kasım 2014 Pazar

diyorlar


"Mutlu olmak için içinde bulunduğumuz andan daha iyi bir zaman olduğuna karar vermek için beklemekten vazgeçin. Mutluluk bir varış değil, bir yolculuktur aslında. Pek çokları mutluluğu insandan daha yüksekte ararlar, bazıları ise daha alçakta arayıp durur. Oysa mutluluk, insanın boyu hizasındadır." 
- Alfred D. Souza

"Düşünmeye vakit ayır. Düşünce güç için kaynaktır. Okumaya vakit ayır. Okuma bilginin pınarıdır. Duaya vakit ayır. Dua, güç anlarda direnmenin desteğidir. Sevmeye vakit ayır. Sevme hayatı tatlı kılan şeydir. Vermeye vakit ayır. Verme günün aydınlığıdır. Teşekküre vakit ayır. Teşekkür, hayat pastasının kremasıdır."  
- Charles Lever

"Acı çekmek iyidir. İnsanı alçak gönüllü ve merhametli yapar. Hala düne bağlıysanız, bugün hiç bir yere gidemezsiniz. Karanlığın ortasında durup sanki tamamen aydınlıktaymış gibi davranmak zaferdir.
(....)
İnatçı terslikler bazı kimselerin kaçmasına bazılarının ise rekorlar kırmasına neden olur.Duaların kanatlarıyla sıkıntılarımız uçup gider. Tünelin karanlığından şikayet etmeden önce, dağlardan geçen kestirme bir yol olduğunu hatırlayın.
Hayat varken ümit de vardır.." 
- G. Marquez

6 yorum:

  1. Sabahın bu saatleri için ne keyifli sözler oldu bunlar. :)) Charles Lever 'ın sözleri İzzet Baysal 'ın On Öğüdünü hatırlattı bana. Şu an bulup paylaşamıyorum ancak uygun vaktinde bir göz atmanı çok isterim Ben Bolu'da okuduğum için İzzet Baysal özeldir benim için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabahları böyle sözler okumalı :)
      İzzet Baysal'ın on öğüdü anladım,
      okuyacağım şenaycım :)

      Sil
  2. ulus baker adını duymuş muydun, bir yerde şöyle demiş

    "En elde edilmemiş şiirdin sen. Kuşluk vakti yazılanlardan… Bıkkın bir rahibin, bir sabah, yorgun bir vezirin akşamın alacakaranlığında muhtemelen yazacağı… Masadan doymadan kalkmış gibi okunmalı… güzelsin…

    Uzaktan zor seçilebilir bir harf… Hayır hayır! Şimdi anlıyorum… Gizli bir rakam, Kabala’dan… kumun üzerine çizilen… Çöldeyiz ve başka bir yerde değiliz… ama güzelsin…"


    anısına saygıyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulus Baker evet biliyorum,
      ne güzel demiş, paylaştığın için teşekkür ederim :)
      saygıyla anıyoruz..

      Sil
  3. Uyku tutmazkende boyle seyler okunmali mesela ilk soz ne kadar dokundu :-)

    YanıtlaSil