7 Temmuz 2014 Pazartesi

Eşref Saat - Şevket Rado


"Sizin için günün en iyi saati hangi saattir hiç düşündünüz mü? Şair tabiatlı olanlar akşam saatlerini severler. Güneşin batışı insana tuhaf bir hüzün verir. ..Yemek düşkünleri de öğle saatleri­ni… Yaş ilerledikçe insanlar sabah saatlerini sever olurlar…Sizin için en iyi saat hangisidir? Buradan bir şey söyleyemem ama bana sorarsanız, saatlerin en iyisi…..şu ne zaman geldiği pek de bilin­meyen, adına “Eşref Saat” dediğimiz saattir. Eşref saat gündelik hayatımızda işlerimizin en iyi gittiği, kararlarımızın en isabetli olduğu, hükümlerimizde asla yanılmadığımız saattir….."

Eşref Saat, Şevket Rado'nun İstanbul radyosundaki radyo sohbetlerini okumaya elverişli hale dönüştürerek sunduğu bir kitap. Yazar bu kitabı önsözünde, insanların manevi dünyasında olumlu bir kalkınmaya yardım etmesi ümidiyle yazdığını belirtmiştir. 

Kitabın başlangıcında eşref saat kavramını, yazar çeşitli örneklerle anlatır. Bunun yanında salt insanların yaşamında böyle bir saatin olmadığını milletlerin de yaşamında böyle bir saatin olduğunu vurgular. Bu saatin farkında olmak için sabretmeli, çalışmalı, tecrübelerden ve geçen zamandan çıkarımlar yapmalıdır insan.

Kitap; yaşama zevki, güler yüz, iyimserlik, kötümserlik, ebeveynlerin beklentileri, ihtiyarlık, gençlik, hayaller üzerine yazılmış konulardan oluşmaktadır. Yazar, yer yer kısa anektodlarla, yer yer tarihten örneklerle, kıssadan hisselerle bu konuları zenginleştirmiştir.  Hayata ve insana dair bu gerçekleri, çok sade ve içten bir dille aktarmıştır.


10 yorum:

  1. Paragraf güzel, belli oluyor sanki sonra gelecek olanlar. Güzel :))

    YanıtlaSil
  2. tatlı bir kitaba benziyo mavicim (:

    YanıtlaSil
  3. Girişteki yazıya bayıldım ya (:

    YanıtlaSil
  4. Ben bugünlerde filmlere dalıp kitapları ihmal ettim :)
    Sanırım tekrar önerilerine yönelip okumalı can içim :*

    YanıtlaSil
  5. radyo sohbetlerini çok severim ben. Teşekkürler baharcığım

    YanıtlaSil