3 Mayıs 2014 Cumartesi

ruhuna güzel bak olur mu :)


Olumsuza meyilli bir mizaca sahip olmayı kimse istemez. Doğuştan negatif duyguları ebeveynlerden, yaşadıklarından ve yakın çevrenden öğrenirsin. Yaşanan olumsuz olaylara herkes farklı tepkiler gösterir. Bu tepkilerin değişkenliği zaman, yaşanmışlık, farkındalık ve tecrübe ile yakından ilintilidir.

Olaylara, olgulara tepki verirken bilinç altın bunu fazlasıyla dikkate alır ve direkt kaydeder. Bunun yanında kişilere yüklediğin anlamlar verdiğin tepkilerle doğru orantılıdır. Anlam, etkiyi büyütür ve tepkinin şeklini de değiştirir. Ne kadar az anlam yüklersen o kadar az etkilenirsin. O yüzden anlam yüklediğin kişilerin, olayların farkında ol. Olduğundan fazla anlam yükleme.

İnsanın öteki, diğer kişiler tarafından nasıl algılandığından ziyade kendini nasıl gördüğü önemlidir. Başkalarının görüşleri, başkalarının tepkileri bu iç görünü değiştirmesin. Sen ışığa hep bakarsan, onu hep görürsen; o seni er ya da geç aydınlatacaktır. Ruh, beden, zihin bütünlüğünü asla unutma. Kendine inan.


İçsel ortamını bu doğrultuda yürütmeye çalışırken, dışsal ortamı da kötü enerjilerden uzak tutmak adına şunları yapabilirsin :

Evinin hangi alanını sıklıkla kullanıyorsan oraya bir saksı lavanta, bir saksı fesleğen yerleştir. Aktardan günlük otu al, ocakta yak, dumanını bütün evde dolaştır ve bildiğin bütün duaları oku. Bu bütün kötü enerjileri temizler. Evi silerken sirkeli su ile sil. Bir de radyasyondan koruyan kaktüsleri de evinden eksik etme.



34 yorum:

  1. Motive edici bir yazı olmuş. Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendime hatırlatmalarım şenaycım :)
      rica ederim

      Sil
  2. İkinci resme bayıldım:-) Benim de bir silkelenmem lâzım, hem de nasıl...

    YanıtlaSil
  3. 'dayanılmaz olan aslında yaşam değilmiş, insanlarmış.' diyor ya Kafka, sanırım olayları, insanları gereğinden fazla önemsemekten bahsediyor.
    kendini nasıl gördüğü önemlidir kısmında aklıma şu geldi; eskiler, eski topraklar hep şöyle derler "el alem ne der yavrum sonra?". bi toplum baskısıdır aldı başını gidiyor daha doğrusu öyleymiş önceden. senin bağladığın yerle bu pek alakalı değil ama aklıma bu geldi nedense. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla önemsemek evet ne kadar bunu yapmaya çalışsak da onlarla birlikte yaşarken bunları göz ardı edebiliyoruz ne yazık ki..
      kendini nasıl görmemizi de etkiler tabii elalem, toplum baskısı ve bizi sürekli etiketlemeye çalışan bir yaşam akışı..
      onların yakınında ama onların içinde benliğini yaşatmaya diyelim :)

      Sil
  4. Yine en güzel düşüncelerini yansıtmışsın :)
    Kendini toparla demenin en güzel hali :)
    Sen söyle yeter ki :)
    Öpüyorum çok :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olumsuzluklar, yaşanmışlıklar ve onlardan topladığım kendimce öğretiler :)
      toparlanmanın hep vakti ama insanı dağıtabilecek onca unsur varken, bu ne kadar gerçekleşir o kısmı belirsiz şeymacım :)
      canımm dilerim bir nebze de olsa iyi yansıyordur,
      ben de çok öpüyorumm, iyi ol hep :)

      Sil
    2. İşe yaramaz mı hiç ;)
      Unutsam da çook güzel hatırlatıyorsun :*

      Sil
    3. seni çok sevdiğimi biliyosun değil mi :)

      Sil
  5. "bildiğin bütün duaları oku" kısmı sürekli uyguladığım yöntem.Her olumlu ya da olumsuz şeyin arkasından şükür ve dua edildiğinde daha anlamlı geliyor hayat bana. Teşekkür ederim, yazı iyi geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duanın o gücünü ben de hayatımda çok hissediyorum canselcim ne güzel :)
      ben teşekkür ediyorum değerli yorumun için, sevgiyle..

      Sil
  6. yeap ruh,beden ve zihin bütünlüğü çok önemli mavimm güzelce okudum senin böyle önerilerini dikkate almayı seviyorum seni sevdiğim gibi:))
    ben de dediklerini yapıcaaaammmm:))
    görseller de muhteşem ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önerilerimi dikkate alman ne mutluluk verici, ben de seni çok seviyorum :)
      yap yap pişman olmazsın :)
      cidden mi o kuşları ben de çok sevdim :)

      Sil
  7. "Anlam, etkiyi büyütür ve tepkinin şeklini de değiştirir. Ne kadar az anlam yüklersen o kadar az etkilenirsin. O yüzden anlam yüklediğin kişilerin, olayların farkında ol. Olduğundan fazla anlam yükleme." --Aynı fikirdeyim--

    "İnsanın öteki, diğer kişiler tarafından nasıl algılandığından ziyade kendini nasıl gördüğü önemlidir. Başkalarının görüşleri, başkalarının tepkileri bu iç görünü değiştirmesin." --Tamamen aynı fikirdeyim--

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu hep yapıyoruz en azından ben bu anlamda çok inişler çıkışlar yaşıyorum,
      insanlara inanılmaz değer veriyorum ama küçük bir olumsuzlukta da hemen kırılabiliyorum, dirençli olmalı ya da gereğinden fazla önemsememeli,
      aynı düşüncede olmana sevindim, teşekkürler :)

      Sil
  8. Mavim ben de blogları okuyup yazı yazma planım vardı tam da bunun üzerine denk geldi. Bana şu yapılmıştı. Hep pozitifsin, pozitif yazılar yazılar yazıyorsun senin samimiyetine inanmıyorum diye. Bunun üzerine yazı paylaşacağım bugün. Bence bazı insanlar mutsuzluğu karakter haline getirmiş, bundan zevk alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi şöyle bir şey var canım, biz oturduğumuz yerde her şeye duyarsız kalarak, hayat güzel, kuşlar uçuyor naraları atmıyoruz ki,
      hayır toplumdaki en ufak bir gerilimi tüm benliğimizle hissediyoruz keza sen de onlardan birisin, toplumdaki yitimleri, kötü gidişatı da sorguluyoruz,
      ve içsel dünyamızda, özel hayatımızda herkes kadar hayatın getirilerinden payımızı alıyoruz, acımızı da iliklerimize kadar yaşıyoruz lakin burada altını çizmeye çalıştığım naçizane kendi deneyimlerimden oluşturduğum çıkarımlardır. kendime hatırlatmalardır bir nebze de okuyanın da yalnız olmadığını hissettirmektir. İnsanların bu ön yargılı düşüncelerine gerçekten anlam veremiyorum. ama seni tanıyorum vee duyarlı, pozitif, ince bir insansın. o yüzden bu söylemler gerçek hayatta da gündelik yaşamda da hep olacaktır. çok takılmayalım yani :)
      insanın hayata pozitif bakmasından daha güzel bir şey olamaz. hep öyle kal senn :)

      Sil
  9. Sabah sabah iyi geldi yahu :D Arada kişisel gelişime de önem vermek gerekiyor. Emeğine sağlık efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi hissettirdiyse ne ala :)
      kişisel gelişim evet es geçmemeli
      rica ederim efendimm :)

      Sil
  10. bütün unları uygulayacağım...

    YanıtlaSil
  11. Benim için kaleme alınmış bu yazı.. Ben insanlara ve olaylara çok fazla anlam yüklüyorum galiba, tepkilerim o nedenle çok büyük oluyor. Bundan sonra bir şeye anlam yüklerken aklımda yüklediğim anlamın tepkinin ölçüsü olacağını unutmamaya çalışacağım. Çok teşekkürler, yazını okuyarak içsel bir yolculuk yaptım ve kendime değer vermeye karar verdim. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. varmak istediğim yeri ne güzel özetlemişsin çok teşekkür ediyorum :)
      iyi gelmesi beni de mutlu etti, sıcacık sevgilerimle..

      Sil
  12. Çicek gerçekten rahatlıyor insanı bunları deneyeceğim, bir de rahatlatıcı demişken tütsü seviyorsan sandal ağacı tütsüsünü öneririm :) Senide öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çiçekleri çok severim:)
      tütsüde severim tabii sandal ağacı tamam bunu hemen alıcam :)
      ben de çok öptümm

      Sil
  13. Canım ne kadar az anlam yüklersen o kadar az etkilenirsin işin özü aslında bunu yapabiliyorsan daha mutlu ve huzurlu yaşayabiliyosun ,sirkeli suyu bende yapıyorum dualar zaten yadsınamaz gerçek harika bir yazı olmuş sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle meltemcim, sirkeli su evet sık yapmalı,
      beğenmene sevindim,
      sevgiyle..

      Sil
  14. Havalara uçarım ki ben şimdi :))
    Bende seni çoooooook seviyorum :))

    YanıtlaSil
  15. Şu ilk beş yaşta öğrendiğimiz ama hatırlamadığımız ve bizim bilinç altımızı oluşturan öğretilerimizi değiştirdiğimizde ruh ve beden dengesi çok daha iyi sağlanmış olacak sanki.
    Ve seninde söylediğin gibi, bütün bu öğretilere ulaşmanın tek yoludur farkındalık.
    Çok güzel bir yazı olmuş Baharcım
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısın canımmm,
      evet farkındalık yazılarımdan, sevindim, çok öptüm :)

      Sil
  16. Küçük gün ışığım benim, ne kadar az anlam yüklersek o kadar iyi demek. Ne kadar da güzel şeyler katıyorsun yaşamıma, bu yazıyı arşivime katacağım ve ara ara okuyacağım. Sarı, pembe, kırmızı güller toplayıp vazoma koyuyorum, kuş sesleri ve ormana dalıp gidiyorum terapinin en güzeli galiba. Bir de ruhunu dinlendirecek bir parça müzik olmalı arada. Üzerlik tohumunu duydunmu bilmiyorum o da tavada ısıtılıp evde gezdirilince negatif enerjileri uzaklaştırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim renkli masalım. ve ne güzel şeyler yapıyosun harika bir terapi :)
      üzerlik tohumu peki onu da yapacağım teşekkürler,
      sıcacık sevgilerimle..

      Sil