8 Temmuz 2013 Pazartesi

izdüşüm


"Kalp kırıp da gurur yapandan, haksızken haklı olmaya çalışandan, yanlışı doğru diye sana diretenden, kibirini terk etmeyip büyüklük taslayandan, sevgine öfkeyle, yıkıcılıkla cevap verenden, minnet ve vefa duygusunu bilmeyen insanlardan uzak duracaksın… 

Gerçek gibi görünse de böylesinin sevgisi, kanmayacaksın. 

Sevgi, koşulsuz sevmektir. Sevgi, hatanı anlayıp gönül almak içten bir özür dilemektir. Sevgide gurur olmaz. Gurur yapanı kalp denizinden iteceksin. 

Sen, onun iyiliği için herşeyi yapıp da sana nankörlük eden, kendini büyük zannedenlere hürmet etmeyeceksin. 

Onlar ki dev aynasını dünya zannederler kör bencilliklerinde ya kendi haline bırakıp gideceksin ya da gurur ve kibirin yalan aynasını kırıp içten bir temizlikle sana gelmesini bekleyeceksin… 

Gelen, hatasından dönen, özür dileyen kazanır. O zaman bir şans vereceksin. 

Gelmiyorsa suskunluktur seven, deneyen ve kırılan bir kalbin en güzel erdemi, yaşadığım yalan bir rüyaydı deyip uyanarak yoluna devam edeceksin… 

Hayat acımasız bir oyun, sen giderken anlayacak yol arkadaşın bu oyunu, kırdığı kalp sarayında aslında nasıl da soğuk bir mermer olduğunu. 

O mermere sıcaklığını verenin senin kalbinin ışığı olduğunu. İşte o vakit senin yürek şarkıların, kendini onun için parça parça etmelerin ve sessizliklerin onun kalbinde, içinde çalmaya başlayacak. 

Ve sen, tek başına ruhunun sarp ve kayalık yollarından geçip ondan uzaklaşırken o senin onun için ne olduğunu anlayacak. 

O senin şarkının aslında evrenin en güzel melodisi olduğunu sen gidince görecek! 

İşte karanlığın ışıkla kutsandığı o vakit, ya o senin yanına gelecek ve Tanrı, sevgi ekmeğinde tek bir somun olabilmeniz için sizi kutsal aşkla kavuracak ya da o yanarken kaybettikleri için tek başına sen yürüyeceksin yepyeni ve gözyaşların kadar berrak bir ışığa.."

                                                                                                                             Halil Cibran

8 yorum:

  1. bılıyor musun bu bahsettıgın kırık kalp ve haklı ıddası yasandı oyle kotu kı suan ayrnı yerde ıkı yabancıyız ne zor..sadace allahım buyuk dıyorum bu mubarek aylarda :( o kadar.segvıelr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerde yaşıyabiliyoruz yasemincim..
      hakkın adaletine bırakmak en doğru olan
      sıkma canını,değmez..
      sevgiyle..

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Sevgi Aşka tercih edeceğim tek his. Güven ve umut dolu..
    :)

    YanıtlaSil
  4. Terk edilen ne kadar acı çekse de daha şanslı,çünkü vicdan azabı çekmez.Terk edenin yükü çok ağırdır,senelerce bile sürebilir;Allah herkese kıymet bilme duygusu versin.Aslında bu duygu altın değerinde.Eğer nankör isek hayat boyu kendimize acı çektiririz,başkasına değil.İlk gençlik çok tehlikeli ve güzel,insana bu duyguları öğretiyor sonrası için.Allah pişmanlık vermesin en kötüsü bu..Öpüyorum canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım, ne güzel dileklerin
      öpüyorum ben de:)

      Sil