2 Şubat 2013 Cumartesi

Sabah sabah,Kinyas ve Kayra okurken

“Sabah uyandığımda okyanus beni yıkadı.Benim adım Steve McQueen.Bütün bildiklerimi kusarak hayatta kalıyorum.David Bowie’yi rüyamda gördüm.Sabah bir gözüm yoktu.Şiir yazdım.Tam üç tane.Birini rendeleyip makarna sosuna kattım.Diğerini yakıp küllerini  kum saatine koydum.Biraz zaman kazandım böylece.Sonuncusunu ise şimdi yazdım.işte geliyor:
Sözlerimin sonunu duymadığın zaman
Cümlelerimin sonunu duymadığın zaman.
Değiştiriyorum son kelimelerini
Değiştiriyorum sonumu…
Kendimi ölümsüz olarak görüyorum.Mekan ve zamandan kapalı yıllar oluyor.Bir kıza aşık olmuştum.Onu görmek için altı saat yol almam gerekiyordu.Bir sabah treni kaçırdım.Aşık olmaktan vazgeçtim.Kendinden vazgeçmenin ne olduğunu asıl ben bilirim.Benim adım Kaygusuz Abdal.
Kendimi defalarca buldum defalarca kaybettim.Gerçek adımı hatırlamıyorum.Kimliğimi bir çocuğa sattım.Çirkinleşmek için çok uğraştım.İsteyene ruhumu kiraladım.Vücudumdaki dikiş sayısını artık bilmiyorum.Hayatımı diktiler.Oysa yırtmak için çok uğraşmıştım…Hayat bitmedi piyano çaldım,sattım.Benim adım Deacn Moriarty.”
                                                                         H.Günday

4 yorum:

  1. kinyas ve kayrada cidden çok düşündürücü bölümler vardı özelikle;

    “Düşün! Bize matematik dünyasının kurgusal ve sonsuz olduğu öğretildi.Bunu kabul ederim.Ama sora 1 ile 2 arasındaki sosuzluğu düşündüm.Peki o nereye gitti? İrrasyonel sayılar varken bir sayıdan sonra diğer bir tam sayı nasıl gelebilir?Eğer 1’den sonra virgül konursa ve bunun da kıçına sonsuz sayı konabiliyorsa 2 nasıl gelebilir?İşte!Soru bu! Yanıtsız bir soru ve işte matematiğin hatası!Dolayısıyla matematik yok!Onun üzerine kurulmuş dünya düzeni de yok..Ama ben anlayabilirim.anlayabilirim bu sorunu ve o zaman ortaya yaklaşık sayılar çıkar.Yani hiçbir sayı tam değildir.Hepsi tama yaklaşır,ama varamaz. Demektir ki 1,999…9’u bize 2 diye yutturmaya çalışan bir dünyanın çocuklarıyız.Ve dünya da aslında tam gibi görünürken,aslıda irrasyonellik harikası.İşte bu yüzden hayat yoktur. Olsa dahi o da irrasyoneldir!Yani anlamsızdır.Ne bir başlama nedeni,ne de bir oluş nedeni vardır.evrende uçuşa kocaman bir irrasyonellik .Tabi ki dünyanın bir anlamı olması gerekiyor.Belki de onu anlamlandıran üzerinde yaşayan akıl sahibi yaratıklardır. Ama onların da bizi getirdiği nokta ortada.!!”

    bölüm çok etkilemişti beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ve çarpıcı bir bölüm,buna benzer çok doğru tespitleri var günday ın.Değişik ve gerçekçi.

      Sil
  2. ah kinyas ah kayra tatilin anahtar cümlesi oldu:)
    yavrum bırak o kitabı elinden yeter daa:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavruuummm uzak dur o kitaptan ay ne öyle biraz umutlu şeyler okusana kuzum,volume bilmem kaç:)

      Sil