16 Ocak 2013 Çarşamba

Gülücüklü bir gün:)


                  Bugün şeker öğrencilerimle Suriye'ye yardım paketleri hazırladık.Sınıfça bir yardım yapmanın haklı gurunu yaşadık.Bunlar da cici öğrencilerimin,cici paketleri.

Yardım etkinliğinden sonra sınıfımıza müfettiş geldi.Müfettiş sınıftayken matematik dersini anlattım sonra çocuklara sorular sordu.Sınıfın performansı iyiydi,bilgiç öğrencilerim şaşırtmadılar yine beni.Sonra aşağıya indik,diğer müfettişlere Bahar hanımdan öğretmenliği öğreneceğiz,dedi.Sınıftaki düzeni,yazımı,çocukların kendine güvenini çok beğendiğini söyledi.Bunun yanında çocuklara günlük yaşama dokunan etkinliklere vermenin etkili bir öğrenme olduğunu vurguladı.Hatta Cem Yılmaz'ı örnek verdi,okulda hep paramızın üçte ikisi ile anneme çiçek aldım diye problemler çözülür halbuki biz hayatımızda hiç bir zaman paramızın üçte ikisi ile çiçek almayız dedi.Çok doğru söylediğini ve bu anlamda çocuklara yaşamın içinden etkinlikler yapmaya çalıştığımı söyledim.Beni tebrik edip gitti,çok mutlu oldum.

Öğretmenlikte elbette ki birileri için bir gayretin olmaz hep vicdanının sesi ile yaklaşırsın aslında o çocuklara.Ama bu gayreti birilerinin fark etmesi ve doğru yolda olduğunuzu hatırlatması inanın çok güzel.
Bugün gülen bir gün,her şey gülücüklü:)))

18 yorum:

  1. ne güzel,ne kadar mutluluk verici bir şey!
    senin adına çok sevindim..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir öğretmensin sen Bahar :) Yazını okuyunca çok mutlu oldum, kendimi orada, senin sınıfında hissettim, benim hiç böyle bir öğretmenim olmadı, şimdi nasıl ki müdürlerden, patronlardan çekiniyorsam, o zamanlarda öğretmenlerimden çekindim hep...sevgi+bilgi değil, korku aşıladılar bana, tabi bu benim şanssızlığım. Çevremden duyduğum nice öğretmen var, tıpkı senin gibi, öğrencisine güven aşılayan, onlara öğrendiklerini uygulayabilme şansı veren :)
    Öpüyorum seni kocaman, gülücüklerin hiç eksik olmasın hayatta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferdacım çocukların o dokunulmamış yanlarını sevgiyle şeklliendirmelerine sadece rehber olan bir öğretmen olmaya çalışıyorum,dayatma ile korku ile bunun gerçekleşmesi çok zor.
      hepimizin gülücükleri bol olsun,öpüyorum:)

      Sil
  3. Dilerim, yavrularımızın karşısına senin gibi öğretmenler çıksın hep, başarılar diliyorum arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  4. o minik elleri, o saf yürekleri severim severim doyasıya hemde.. ne güzel paketler olmuş! çok şanslılar böyle öğretmenleri oldukları için. Canım, oğlumun da senin gibi duyarlı bir öğretmeni olmasını diliyorum ilerde ve toplumda sayınızın artmasını diliyorum rabbimden. sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım çocukların saf dünyaları hakikaten çok ayrı.
      Çocuklarımızda duyarlı öğretmenlerle duyarlı bireyler olurlar inşallah
      sevgiyle..

      Sil
  5. canım öğrencilerin öyle şanslı ki..Bildiğin yoldan hiç şaşmayacağına eminim..Takdir edilmek de çok güzel bir duygu..Yaşamından ve yüzünden gülücüklerin hiç eksik olmasın..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolumuzdan şaşmayalım ve biz de yanıbaşımızdaki sevdiklerimizi hep takdir edelim,doğru diyosun canım.
      hepimize bol gülücüklü günler olsun..

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Evet çocuklar,onların hayatı masum algılayışları çok güzel.

      Sil
  7. müfettişin övgüsünden daha fazlasını hak ettiğine eminim canım benim..ne kadar duyarlı öğrenciler yetiştirdiğine bizzat şahidim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım sen de hissiyatlı bir öğretmensin:)

      Sil
  8. En guzeli hayatin icinden ornekler vermek, onlar daha kucukken yeserlyorlar cunku:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamın içinden kesitler sunmak,yaşantılarını zenginleştirmek kalıcı ve etkili bir öğrenmenin anahtarı.
      Aktif öğrenme yani:)

      Sil
  9. Sevgili Bahar,
    Sen tebrik edilmeyecek bir kadın mısın, yahu. :] tabii ki tebrik edecek ben sadece yazılarını görüp, şiirlerini okurken bile ne kadar tebrik ediyorum seni. :] Yaşayan gören nasıl tebrik etmesin. :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım ne kadar tatlısın çok teşekkür ediyorum,
      öpüyorumm:)

      Sil