2 Kasım 2012 Cuma

Okuduklarım

Hakan Günday'ın okuduğum ilk romanı "Azil".Azil,Türkçe'de "görevden almak"anlamına geliyor.Yazar bu kitapta sistemin bir parçası haline getirilmeye çalışılan topluma olan eleştirisini,insanın yüzeyselleşmesini,teknolojinin dayatmasını hayal,gerçek arasında yaşayan,delilik ile dehalık arasında gidip gelen ana karakter Asil'in yaşamı üzerinden anlatıyor.İnsanoğlunun ahlak,toplum kuralları,gelenekler gibi kalıplara sığınarak "ben"inden ve yalıtılmamış dünyasından saklayarak yaşadığı gerçekleri suratına çarpıyor.Fizik kanunlarının hayata yansıyan izdüşümünü ise felsefik açıdan değerlendiriyor.

      Dizüstü edebiyat serisinin 4. kitabı  "Sorun Ben de Değil,Sen de" Pink Freud rumuzlu bir blogcuya ait.Bu seri ile yeni tanıştım.İki üç günde kıkırdayarak çabucak okudum.Kitabın kahramanı Pelin dört yıllık sevgilisi Bora'dan ayrılıp bir yıl içerisinde farklı farklı erkeklerle kısa süreli beraberlikler yaşar.Bütün erkeklerde eski sevgilisini arar,düştüğü bu halleri onun omuzlarına bindirir.Sonunda yorulur kendini tam  anlamıyla veremediği bu ilişkilerden,kendi halinde yaşamaya başlama kararı alır.Gülerek okurken onun renkli dünyasını,kitabın sonunda duygusala bağlayabiliyorsunuz.
Muzip,argo içeren samimi bir dille yazılmış bu kitap aslında kadınların erkeklerden beklentilerini,onların hayal dünyalarını,fizyolojik,psikolojik alemlerinden kaynaklı aksak yanlarını aktarmakta çok net.

     Erich Kastner,  'Noktacık ile Anton' ise Can yayınlarından çıkmış bir kitap.Çocuk bakıcısıyla birlikte kılık değiştirip, dilenci giysilerine bürünerek sokaklarda kibrit satan Noktacık ve yoksul arkadaşı Anton'un macera dolu kısa yolculuğu anlatılmakta.Kastner çocuklara iyi ve güzel değerleri her bir bölümden sonra farklı başlıklar altında samimi bir dille anımsatmış.

8 yorum:

  1. GÜZEL TAVSİYELER CANIM, HEVESLENDİM HEMEN, EN KISA ZAMANDA OKUMAK İSTİYORUM...

    SEVGİLER MUCX...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet akıcı,güzel kitaplar kesinlikle okumalısın,ben de öptüm:)

      Sil
  2. kastner duymadım hemen bulup okoyim. dizüstü ben de severek okuyorum. hepsini yazdım zaten. şimdi bi tane daa çıktı. onu okuycim. angutyus 2. gündayın kinyas ve kayra çok önemliymiş. hiç okumadım. ama günümüzün en iyilerinden diyorlar.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kastner Alman çocuk edebiyatından eğlenceli seversin,Dizüstünün en son kitabını da senden öğrenmiş olduk,Gündayın şu an sırada bekleyen zargana var sonra da kinyas ve kayra yı okuyayım,evet çok iyi gündal ı beğendim:)

      Sil
    2. ne ara okudun bu kitapları çok hızlısın süper!:)postalayıver hemen bana:)

      Sil
    3. gem en kısa zamanda gönderirim:)

      Sil
  3. gem mi:)) ben sana bir şey derim gülmekten ölürsün:)nayleeee:))

    YanıtlaSil