16 Ocak 2012 Pazartesi

2 Yaşındaki Çocuğunuzla Evde Neler Yapabilirsiniz?


2 yaşına girmiş çocuğunuzla  kış mevsiminde eğlenceli ve öğretici aktiviteler yapmak hem onun hem de sizin güzel vakit geçirmenizi sağlayabilir.Açık havanın pek izin vermediği  şu günlerde araştırdıklarım,okuduklarım ve yaptıklarım faaliyetleri genel olarak sıralayıp ben de unutmamak adına sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.Peki neler yapabilirsiniz?

1.Öncelikle çocuğunuzla farklı boyamalar yapabilirsiniz.Bir kağıdı ortadan ikiye katlayıp,iki tarafı farklı renklere boyayıp güzel bir kelebek elde edebilirsiniz.Araba-tekerlek baskı parmak boya ile arabanın tekerlekleri boyanır kalın bir karton üzerinde sürülür,çocuğunuzun hoşuna gidecek araba baskınız hazır.

2.Sebze ve meyve baskıları,ip baskıları,çam kozalakları boyama,el,ayak boyama ve bunlardan farklı hayvan figürleri oluşturma eğlenceli olabilir. Ya da boş bir tabağa parmak boyayı az sulandırarak yayın,evdeki  kurabiye kalıplarını bu boyanın üzerinde tutun sonra boş kağıda kalıpları  bastırın kalıp baskınız da hazır.

3.Boş bir çiçek şablonu,hayvan şablonunu boş bir kağıda yapıştırın çocuğunuza boyayı verin ve dilediğince boyasın sonra şablonu kaldırın.


4.Doldurma,boşaltma,aktarma en çok bilinen montessori faaaliyetleri yapılabilir.Buz küpleri ya da boş yumurta kolilerine aktarma faaliyetleri,huni ile aktarma mercimek,buğday,irmik gibi malzemeleri.Renklendirilmiş suyu bir bardaktan bir bardağa aktarma da yaptığımız faaliyetlerden.

5.Bir plastik önlük yardımı ile kum ve su ile oynama,bahçeden temiz bir toprak ile oynama.

6.Pişirme faaliyetleri,beraber kek yapma bütün malzemeleri o karıştıracak,ev yapımı pizza,kurabiye,meyve salatası hazırlama onu oyuncak bıçakları ile önlük giyip kesmeye çalışması çok hoşuna gidecektir.

7.Kesme yapıştırma ya da yapıştırmalı resimlerle yapıştırma yapma,kesmeyi siz yapın yapıştırmayı çocuğunuz yapabilir.

8.Ev yapımı müzik aletleri ile oynama.Evdeki yoğurt kaplarından davul,tahta kaşıklardan ritm aletleri,pet şişelere kuru bakliyatlardan koyarak değişik ritmde müzik aletleri oluşturma çocuğunuzun seveceği aktiviteler arasına girebilir.

9.Çorap eşleştirme,çift geometrik şekilleri eşleştirme,hayvan ve sebze kartlarını eşleştirme.

10.Kuklalarla oynama,evcilik oyunu,saklambaç,hangisi kayıp oyunu,kovalamaca,parmak oyunları,tekerlemeler,sayışmalar söyleme çocuğunuzla yapacaklarnız arasına girebilir.

4 yorum:

  1. aslında kışın daha çok yapılacak faaliyet varmış gibi duruyor değil mi?:)

    YanıtlaSil
  2. Ev içinde insan daha değişik arayışlara girebiliyor canım

    YanıtlaSil
  3. Güzel faaliyetler. Biz kızımla yapıyoruz bir çoğunu. Oğlum dabüyüyüp aramıza katıldığında daha da çok eğleneceğimize eminim. Kışın eve kapanan çocukları eğlendirmek için insanın aklına çeşit çeşit aktiviteler gelebiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Burcu A.:)
      İki çocukla daha eğlenceli olur,kesinlikle:)

      Sil